Środa, 29 Marca 2017

Imieniny: Wiktoryna, Helmuta, Eustachego

Na antenie

Kontakt

12 630 64 54

off@radiokrakow.pl

Cheder: O dobrym jedzeniu w Chederze - Agata Michalak w Krakowie

0

A
A
A
Gorąco zapraszamy na krakowskie spotkanie! Rozmowę z autorką poprowadzi Magdalena Kasprzyk - Chevriaux.

A następnego dnia (31.03) polecamy specjalną kolację inspirowaną książką Agaty Michalak. Szczegóły pod adresem: https://www.facebook.com/events/748877711943246/

--------------------------------------------------------------------------------------

Soczysty, dojrzały pomidor w środku lata czy jego blady cień z holenderskiej uprawy całorocznej? Oto pytanie, które zadaje sobie coraz więcej Polaków.

Gdy po latach niedoborów zachłysnęliśmy się bogactwem towarów w na sklepowych półkach, z zachwytu zapomnieliśmy o tym, co rodzime, dobre i zdrowe. Dopiero niedawno przestały nam wystarczać sztuczne warzywa z supermarketu. Ale żeby na rynek znów trafiła wartościowa żywność, potrzebni są ludzie, którzy ją wyprodukują. I o nich opowiada ta książka. Bohaterowie Agaty Michalak to pasjonaci, którzy często porwali się – dosłownie – z motyką na słońce. Ich determinacja trafiła jednak na podatny grunt. Choć dla wielu Polaków cena wciąż jest czynnikiem decydującym, coraz częściej kupujemy mniej, ale za to lepiej. Chcemy wiedzieć, co jemy, jaką drogę przebyły produkty, które trafiają na nasz stół, a cena za ekologiczną żywność jest łatwiejsza do zaakceptowania, gdy mamy świadomość, że za nią stoi ciężka praca i szacunek dla przyrody. Tak do tego, co robią, podchodzą bohaterowie Michalak: z bezwzględną uczciwością i wielkim przekonaniem, że jedzenie to coś naprawdę wartościowego.

https://czarne.com.pl/katalog/ksiazki/o-dobrym-jedzeniu

 

Cheder, ul. Józefa 36
30 marca o godzinie 18:30


Materiał prasowy

Liczba komentarzy: 0