Poniedziałek, 21 Maja 2018

Imieniny: Wiktora, Kryspina, Tymoteusza

Na antenie

Kontakt

12 630 64 54

off@radiokrakow.pl

OFF Festival made in Kraków - Część 3 - Krzysztof Głuchowski

0

A
A
A
No dobra, koncerty koncertami, ale czasem trzeba coś zjeść i czegoś się napić. A ci wszyscy, którzy byli na OFF Festivalu wiedzą, że można tam zjeść bardzo, bardzo dobrze. I warunki polowe w niczym tu nie przeszkadzają. Za to wszystko odpowiada Krzysztof Głuchowski, miłośnik dobrego jedzenia i stały współpracownik Artura Rojka. Smacznego!

Jak co roku w strefie gastro pojawią się zupełne nowości, również te z krakowskiego podwórka. O kilku z nich w trzeciej części rozmowy. Znajdzie się tu również smakowita ciekawostka dla miłośników śląskiej kuchni.

W drugiej części o tym, skąd wziął się aktor, potem organizator, a wreszcie specjalista od gastronomii w jednej osobie. I o podglądaniu najlepszych i najgorszych przykładów, żeby przygotować wszystko, co najsmaczniejsze dla OFFowej publiczności.

Jak to się stało, że kanapki z baba ghanoush i wegańskie ciasto marchewkowe zastąpiły w festiwalowej kuchni grillowaną kiełbasę? Skąd tyle krakowskich kucharzy gotujących dla katowickiej publiczności? I czy rolada z kluskami też będzie? O tym na początek.

Liczba komentarzy: 0